Het Landelijk Luchtscouts Weekend (LLW) vond tijdens het Hemelvaartweekend plaats bij scoutinggroep Ascanen in Lelystad. Een weekend dat volledig in het teken stond van luchtscouting, waarbij jongeren van 11 tot 15 jaar kennis mochten maken van alle facetten van luchtscouting. Er werden verschillende workshops en demonstraties gegeven en bestond uit een bezoek aan Aviodrome. Admanstars heeft samen met Redlocx B.V. de T-shirts en dassen voor de stam en de leiding gesponsord.

Activiteiten

Scoutinggroepen met luchtscouts zijn uniek in Nederland. Luchtscouts bezoeken bijvoorbeeld luchtshows of vliegvelden en leren alles over vliegen.
Tijdens het LLW gingen de luchtscouts de strijd met elkaar aan tijdens het ATC-spel (Air Traffic Control), waarbij de scouts deelnamen in zelfgebouwde vliegtuigen. Vervolgens legden ze een parcours af op een mega groot dambord, waar ze aangestuurd werden met portofoons door andere luchtscouts.
Scouting Hellevoetsluis, waar Jasper Kosters de leider is, heeft samen met Luchtvaartgroep Zeist, De Drones en Don Bosco deelgenomen aan dit evenement.

Sponsoring T-shirts en dassen

Admanstars heeft samen met Redlocx B.V. (een partner in oplossingen voor logistiek, personeel en transport ) de T-shirts voor alle deelnemers en de dassen voor de leiding en stam gesponsord. Zij maakten, mede hierdoor, het mogelijk dit weekend aan de scouts aan te kunnen bieden.

Kijk voor een impressie van dit weekend op: