Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Energielabels

Een energielabel voor je woning

Een energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig je woning is en laat zien welke maatregelen er nodig of mogelijk zijn om je huis te verduurzamen en zo te besparen op je energielasten. Door de samenwerking met JH Energielabels word je snel, vakkundig en persoonlijk geholpen. Vaak kan opname al de volgende dag. Na opname heb je binnen 48 uur een erkend energielabel in huis!

Waarom een energielabel ?

Sinds 1 januari 2021 ben je verplicht om een definitief energielabel te overhandigen bij de verkoop of verhuur van je (recreatie)woning. Dit energielabel geeft inzage in de energiezuinigheid van het object en laat zien welke ingrepen er nodig of mogelijk zijn om je huis te verduurzamen en zo te besparen op je energielasten. Het energielabel dient door een erkend adviseur te worden opgesteld en moet voldoen aan de eisen die de Europese Unie heeft omschreven. Tegenwoordig volstaat alleen nog een definitief energielabel. Het energielabel blijft 10 jaar geldig.

Duurzaam verbeteren

Bij het energielabel ontvang je ook een adviesrapport met aanbevelingen welke investeringen je kunt doen om je huis te verduurzamen en/of te verbeteren, zodat je in aanmerking komt voor een gunstiger energielabel. Deze ingrepen zijn uiteraard niet verplicht. Echter, het duurzaam verbeteren van je woning, betaalt zich direct terug in een lagere energierekening. Bovendien wordt je huis veel meer waard. Da’s een win-win dus, nu én in de toekomst!